Delavnice in predstavitve

 

Back to Basics maketarske delavnice / Interesna dejavnost Plastičnega maketarstva se bo v šolskem letu 2023/2024 izvajala na naslednjih Osnovnih šolah:

 • Osnovna šola Šenčur,
 • Osnovna šola Davorina Jenka (Cerklje na Gorenjskem),
 • Osnovna šola Janeza Puharja Kranj - Center,
 • Osnovna šola Matije Čopa Kranj, 
 • Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj,
 • Osnovna šola Stražišče Kranj.

Ustvarjajte z nami tudi v šolskem letu 2023/2024!

 

Tudi letos bomo na Festivalu Svet v malem 2023 v Parku vojaške zgodovine 13. maja 2023 poskrbeli za pester spremljevalni program. Na delavnicah se nam bodo predstavili: Erik Kalinski, Matej Grofelnik, Boštjan Rener in Grega Križman. Več o Festivalu Svet v malem 2023 si lahko preberete na: https://www.miniatures.si/festival-svm-2023  in www.svm.si

 

Delavnice so brezplačne, število mest je omejeno.

 

Maketarski tabori v letu 2023 bodo na domu Trilobit v sodelovanju s CŠOD potekali v poletnih mesecih že jubilejno deseto leto zapored.

 

TERMINI:

 • Junij: od  25.6 do 30.6.2023
 • Avgust: od 20.8. do 25.8.2023

 

Veseli nas, da se naša strokovna izobraževanja znova vračajo v program. Tokratno že VI. Maketarsko Akademijo smo organizirali v  soboto, 26.11.2022 smo v Tehnološkem Parku v Ljubljani. Na izobraževanju je sodelovalo 8 udeležencev za katere so skrbeli 3 maketarski mojstri.  Dan poln delavnic, predstavitev, odlične kulinarike in super vzdušja je hitro minil. In želimo si, da se ponovno spet srečamo na izobraževanju te vrste. Več o programu si lahko preberete na: https://www.miniatures.si/maketarska-akademija

 

FOTO GALERIJA

 

Boštjan Rener nam je na 27. Odprtem državnem prvenstvu Republike Slovenije v Plastičnem maketarstvu pokazal, kako izdelati teren za puščavsko dioramo. Od samega začetka izgradnje do konca. Video posnetek je v Angleškem jeziku. Več informacij o Boštjanovem delu si lahko pogledate na njegovem Youtube kanalu in Facebook strani: Diorama Devil  

 

Boštjanu se zahvaljujemo za odlično predstavitev!

 

V soboto, 5.11.2022 smo bili na 50. Druženju ob sejmu modelne železnice na Viru pri Domžalah. V sklopu predstavitvenega prostora Miniatures.si in Back to Basics smo organizirali prikaz staranja vagona HO s izdelki AMMO by Mig Jimenez. Delavnico je vodil Erik Kalinski. Video:  https://youtu.be/wA_VtuvnDQk

 

Interesna dejavnost Plastičnega maketarstva se bo v šolskem letu 2022/2023 izvajala na naslednjih Osnovnih šolah:

 • Osnovni šoli Šenčur,
 • Osnovni šoli Davorina Jenka (Cerklje na Gorenjskem).

 

Ustvarjajte z nami tudi v novem šolskem letu!

 

Za nami je avgustovski termin Maketarskega tabora na katerem je sodelovalo 24 udeležencev Maketarskega tabora v Domu Trilobit na Javorniškem Rovtu izdelali je v šestih dneh izdelalo 28 letal BAe Hawk T.1 Red Arrows v merilu 1:72, proizvajalca Revell. Maketarski tabor je potekal od 21.8..2022 do 26.8.2022 v domu CŠOD Trilobit v Javorniškem rovtu.

 

 

15. avgusta 2022 je na letališču Lesce potekal že 31. Miting malega letalstva. Poleg akrobatskih predstav modelarjev Iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije in prikaza natančnih pomanjšav pravih letal, so gledalci lahko uživali tudi v dnevu odprtih vrat Aerokluba ALC Lesce. Na dogodku smo predstavili projekt Back to Basics ter prvič organizirali brezplačne delavnice plastičnega maketarstva za najmlajše obiskovalce, ki so na dogodku izdelali maketo potniškega letala Boeing 747-200 v merilu 1:390. Odličen dogodek, ki se ga je ogledalo več kot 2000 obiskovalcev.

 

Sestavljanje maket na poletnem oddihu je koristna in zabavna dejavnost, ki vam omogoča kakovostno in predvsem kreativno preživljanje časa. Je dejavnost pri kateri se lahko skupaj ukvarjata tako oče, kot tudi sin (medgeneracijsko sodelovanje in učenje).

 

Lep počitniški pozdrav.

 

Na povabilo organizatorjev World Model Expo 2022 smo  od 1. do 3. julija predstavili projekt Back to Basics  v Eindhovnu na Nizozemskem. Da bi čim bolj približali metodo Back to Basics smo vse 3 dni organizirali prikaze izdelovanja in barvanja maket na našem predstavitvenem prostoru. Lira in Tara sta obiskovalcem pokazali izgradnjo makete ladje HMS Victory.  Anže in Luka pa sta prikazala barvanje doprsne figure Modernega Evropskega gasilca v Nizozemski barvni shemi. Naš projekt je bil odlično sprejet s strani svetovne maketarske javnosti. Foto in video reportažo iz WME 2022 si lahko ogledate na:  https://www.miniatures.si/world-model-expo

 

Maketarski tabor je potekal od 26.6..2022 do 1.7.2022 v domu CŠOD Trilobit v Javorniškem rovtu.

 

Naslednji termin Maketarskega tabora bo od 21.8 do 26.8.2022. Več informacij: https://www.miniatures.si/maketarski-tabori-2022

 

Torek, 31. maj 2022 je bil pomemben dan za projekt Back to Basics! Na zadnjem srečanju Maketarskih krožkov v tem šolskem letu nas je obiskal gospod Roman, vodja ključnih strank pri Carrera-Revell Group iz Nemčije. Otroci so gostu pokazali, kako zabavne so naše delavnice in kako ustvarjalen in zabaven je projekt Back to Basics! Ob zaključku šolskega leta smo vsem udeležencem (v šolskem letu letu je redno obiskovalo krožek več kot 50 otrok) podelili zaslužena priznanja. Posebna zahvala gre Osnovni Šoli Šenčur in Osnovni šoli Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, ki so tudi v letu 2021/2022, kljub COVID omejitvam podprli naš projekt.

 

Otroci, želimo vam lep maketarski pozdrav in se ponovno srečamo v prihodnjem šolskem letu.

 

Tudi letos smo na Festivalu Svet v malem 2022 v Parku vojaške zgodovine 14. maja 2022 poskrbeli za pester spremljevalni program. Na delavnicah so se nam predstavili: Marko Paunović, Grega Križman, Boštjan Rener in Luka Jančič.  Hvala vsem mentorjem in predvsem obiskovalcem za odlično obiskane delavnice. 

 

Foto galerija Festivala Svet v malem 2022: https://www.miniatures.si/festival-svm-2022-foto-galerija

 

Na največjem dogodku v tem delu Evrope Moson Show 2022 na Madžarskem smo predstavili Back to Basics metodo poučevanja. Prejeli smo zelo dobre in pozitivne odzive strokovne maketarske javnosti. Obiskovalci našega razstavnega prostora pa so se zabavali ob fotografiranju v našem gasilcu v naravni velikosti!

 

Naslednja v vrsti Back to Basics predstavitev bo na Festivalu SVM 2022, 14. maja v parku vojaške zgodovine v Pivki.  Vljudno vabljeni!

 

Maketarski tabori v letu 2022 bodo na domu Trilobit v sodelovanju s CŠOD potekali v poletnih mesecih že deveto leto zapored.

 

TERMINI:

 • Junij: od  26.6 do 1.7.2022
 • Avgust: od 21.8. do 26.8.2022

 

Tudi letos bomo na Festivalu Svet v malem 2022 v Parku vojaške zgodovine 14. maja 2022 poskrbeli za pester spremljevalni program. Na delavnicah se nam bodo predstavili: Marko Paunović, Grega Križman, Boštjan Rener in Luka Jančič. Več o Festivalu Svet v malem 2022 si lahko preberete na: https://www.miniatures.si/festival-svm-2022-park-vojaske-zgodovine in www.svm.si

 

Delavnice so brezplačne, število mest je omejeno.

 

 

Maketarska Akademija se vrača 26. novembra 2022 v Ljubljano! Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želijo svoje maketarske veščine izpopolniti. 3 izkušeni mentorji, 4 delavnice, dobra družba in odlična hrana vas čakajo, da se nam pridružite! Podrobne informacije prejmete na: https://www.miniatures.si/maketarska-akademija

 

Lep maketarski pozdrav.

 

V četrtek, 25. novembra 2021 smo v Tehnološkem parku v Ljubljani predstavili Doprsno figuro sodobnega slovenskega gasilca in Back to Basics metodo poučevanja. V prijetni atmosferi smo predstavili proces razvoja doprsne figure v merilu 1:10 in Back to Basics metodo poučevanja pri kateri gre za nov pristop podajanja informacij z namenom popularizacije našega lepega hobija. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za prijetno druženje in upamo, da se kmalu ponovno srečamo.

 

Avtorja fotografij: Andrej Kogovšek in Jernej Rozenberger

 

V Centru kulturnih dejavnosti JSKD Območni enoti Kranj smo od ponedeljka 25.10 do srede 27.10 organizirali Back to Basics maketarske delavnice. Na delavnicah je sodelovalo 8 udeležencev, od tega 3 deklice in 5 dečkov. Vsi udeleženci so uspešno  izdelali svojo lastno maketo ladje H.M.S Victory v merilu 1:450 s pripadajočo podlago. 

 

Posebna zahvala gre JSKD Območni enoti Kranj za povabilo in pomoč pri izvedbi.

 

Lep maketarski pozdrav in upamo, da s kmalu spet srečamo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih