Delavnice in predstavitve

 

Sestavljanje maket na poletnem oddihu je koristna in zabavna dejavnost, ki vam omogoča kakovostno in predvsem kreativno preživljanje časa. Je dejavnost pri kateri se lahko skupaj ukvarjata tako oče, kot tudi sin (medgeneracijsko sodelovanje in učenje).

 

Lep počitniški pozdrav.

 

Na povabilo organizatorjev World Model Expo 2022 smo  od 1. do 3. julija predstavili projekt Back to Basics  v Eindhovnu na Nizozemskem. Da bi čim bolj približali metodo Back to Basics smo vse 3 dni organizirali prikaze izdelovanja in barvanja maket na našem predstavitvenem prostoru. Lira in Tara sta obiskovalcem pokazali izgradnjo makete ladje HMS Victory.  Anže in Luka pa sta prikazala barvanje doprsne figure Modernega Evropskega gasilca v Nizozemski barvni shemi. Naš projekt je bil odlično sprejet s strani svetovne maketarske javnosti. Foto in video reportažo iz WME 2022 si lahko ogledate na:  https://www.miniatures.si/world-model-expo

 

Maketarski tabor je potekal od 26.6..2022 do 1.7.2022 v domu CŠOD Trilobit v Javorniškem rovtu.

 

Naslednji termin Maketarskega tabora bo od 21.8 do 26.8.2022. Več informacij: https://www.miniatures.si/maketarski-tabori-2022

 

Torek, 31. maj 2022 je bil pomemben dan za projekt Back to Basics! Na zadnjem srečanju Maketarskih krožkov v tem šolskem letu nas je obiskal gospod Roman, vodja ključnih strank pri Carrera-Revell Group iz Nemčije. Otroci so gostu pokazali, kako zabavne so naše delavnice in kako ustvarjalen in zabaven je projekt Back to Basics! Ob zaključku šolskega leta smo vsem udeležencem (v šolskem letu letu je redno obiskovalo krožek več kot 50 otrok) podelili zaslužena priznanja. Posebna zahvala gre Osnovni Šoli Šenčur in Osnovni šoli Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, ki so tudi v letu 2021/2022, kljub COVID omejitvam podprli naš projekt.

 

Otroci, želimo vam lep maketarski pozdrav in se ponovno srečamo v prihodnjem šolskem letu.

 

Tudi letos smo na Festivalu Svet v malem 2022 v Parku vojaške zgodovine 14. maja 2022 poskrbeli za pester spremljevalni program. Na delavnicah so se nam predstavili: Marko Paunović, Grega Križman, Boštjan Rener in Luka Jančič.  Hvala vsem mentorjem in predvsem obiskovalcem za odlično obiskane delavnice. 

 

Foto galerija Festivala Svet v malem 2022: https://www.miniatures.si/festival-svm-2022-foto-galerija

 

Na največjem dogodku v tem delu Evrope Moson Show 2022 na Madžarskem smo predstavili Back to Basics metodo poučevanja. Prejeli smo zelo dobre in pozitivne odzive strokovne maketarske javnosti. Obiskovalci našega razstavnega prostora pa so se zabavali ob fotografiranju v našem gasilcu v naravni velikosti!

 

Naslednja v vrsti Back to Basics predstavitev bo na Festivalu SVM 2022, 14. maja v parku vojaške zgodovine v Pivki.  Vljudno vabljeni!

 

Maketarski tabori v letu 2022 bodo na domu Trilobit v sodelovanju s CŠOD potekali v poletnih mesecih že deveto leto zapored.

 

TERMINI:

  • Junij: od  26.6 do 1.7.2022
  • Avgust: od 21.8. do 26.8.2022

 

Tudi letos bomo na Festivalu Svet v malem 2022 v Parku vojaške zgodovine 14. maja 2022 poskrbeli za pester spremljevalni program. Na delavnicah se nam bodo predstavili: Marko Paunović, Grega Križman, Boštjan Rener in Luka Jančič. Več o Festivalu Svet v malem 2022 si lahko preberete na: https://www.miniatures.si/festival-svm-2022-park-vojaske-zgodovine in www.svm.si

 

Delavnice so brezplačne, število mest je omejeno.

 

 

Maketarska Akademija se vrača 9. aprila 2022 v Ljubljano! Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želijo svoje maketarske veščine izpopolniti. 3 izkušeni mentorji, 4 delavnice, dobra družba in odlična hrana vas čakajo, da se nam pridružite! Podrobne informacije prejmete na: https://www.miniatures.si/maketarska-akademija

 

Izbraževanje je prestavljeno na jesen 2022.

 

Lep maketarski pozdrav.

 

V četrtek, 25. novembra 2021 smo v Tehnološkem parku v Ljubljani predstavili Doprsno figuro sodobnega slovenskega gasilca in Back to Basics metodo poučevanja. V prijetni atmosferi smo predstavili proces razvoja doprsne figure v merilu 1:10 in Back to Basics metodo poučevanja pri kateri gre za nov pristop podajanja informacij z namenom popularizacije našega lepega hobija. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za prijetno druženje in upamo, da se kmalu ponovno srečamo.

 

Avtorja fotografij: Andrej Kogovšek in Jernej Rozenberger

 

V Centru kulturnih dejavnosti JSKD Območni enoti Kranj smo od ponedeljka 25.10 do srede 27.10 organizirali Back to Basics maketarske delavnice. Na delavnicah je sodelovalo 8 udeležencev, od tega 3 deklice in 5 dečkov. Vsi udeleženci so uspešno  izdelali svojo lastno maketo ladje H.M.S Victory v merilu 1:450 s pripadajočo podlago. 

 

Posebna zahvala gre JSKD Območni enoti Kranj za povabilo in pomoč pri izvedbi.

 

Lep maketarski pozdrav in upamo, da s kmalu spet srečamo.

 

Interesna dejavnost Plastičnega maketarstva se bo v šolskem letu 2021/2022 izvajala na naslednjih Osnovnih šolah:

  • Osnovni šoli Šenčur.
  • Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj.
  • Osnovni šoli Davorina Jenka (Cerklje na Gorenjskem).

 

Ustvarjajte z nami tudi v novem šolskem letu!

 

Vabimo vas na počitniške delavnice, ki bodo potekale v Centru kulturnih dejavnosti (Glavni trg 7, 4000 Kranj).

 

Delavnice bodo potekale v

  • Ponedeljek, 25.10 od 9:00 do 12:00,
  • torek, 26.10 od 9:00 do 12:00 in
  • sredo 27.10 od 9:00 do 12:00.

 

V soboto 11.9.2021 smo v Zagrebu uradno predstavili nov produkt v okviru projekta Back to Basics. Maketa doprsne figure gasilca v merilu 1:10 je v celoti izdelana v Sloveniji. Za naše podjetje je razvoj lastnega produkta velik korak naprej v svetu Plastičnega maketarstva. Da je pot prava pa nam kaže partnerstvo s podjetjem AMMO by Mig Jimenz pri tem projektu, ki velja za enega izmed največjih Svetovnih podjetij na področju plastičnega maketarstva.

 

Maketarski tabor je potekal od 15.8. do 20.8.2021 v domu CŠOD Trilobit v Javorniškem rovtu.

 

FOTO GALERIJA.

 

Foto galerijo Julijskega termina si lahko ogledate na: https://www.miniatures.si/maketarski-tabor-julij-2021

 

Maketarski tabor je potekal od 11.7. do 16.7.2021 v domu CŠOD Trilobit v Javorniškem rovtu.

 

FOTO GALERIJA.

 

Foto galerijo Avgustovskega termina tabora si lahko ogledate na: https://www.miniatures.si/maketarski-tabor-avgust-2021

 

Maketarski tabori v letu 2021 bodo na domu Trilobit v sodelovanju s CŠOD potekali v poletnih mesecih.

 

TERMINI:

  • Julij: od  11.7. do 16.7.2021
  • Avgust: od 15.8. do 20.8.2021

 

Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznan mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja. (Vir: mepi.si)

 

Že več kot 15 let učimo otroke maketarstva na Osnovnih šolah. Na nas in naše člane maketarskih krožkov je COVID-19 situacija v letu 2020 zelo vplivala.  Čez noč smo bili namreč primorani zaključiti z izobraževanjem otrok na Maketarskih krožkih.  In ker bi radi ohranili stik z vsemi, ki  bi radi naredili prve korake v maketarstvu smo izdelali Back to Basics spletno učilnico.  Spletna učilnica je na voljo v paketu z maketo, ki je po našem mnenju primerna za prve začetke v maketarstvu.

 

OSTANITE DOMA. OSTANITE ZDRAVI. USTVARJAJTE Z NAMI!

 

V soboto, 28.11.2020 smo na Radiu Slovenija (Prvi program) v oddaji Hudo! predstavili Plastično maketarstvo. Oddaja je potekala v živo in z Ažbetom Debeljakom, učencem Osnovne šole Šenčur, kateri že več let obiskuje Maketarski krožek sva v sproščenem pogovoru z voditeljem Alešom Ogrinom predstavila naš lep hobi. 

 

Posnetek oddaje najdete na: https://radioprvi.rtvslo.si/2020/11/hudo-200/

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih